dinsdag 2 juni 2015

Hoe was ik mijn auto ? Garage van Uden geeft tips

Vaak kiest men ervoor om hun auto door de wasstraat te rijden. Dit is gemakkelijk maar niet krasvrij. Ook is het niet echt goedkoop met een gemiddelde wasbeurt van 10 euro of meer. Een goedkoop alternatief is om je auto zelf met de hand te wassen.  Dit is goedkoop, snel gedaan en krasvrij. Wel moet je met een aantal zaken rekening houden om je auto zonder krassen te wassen met een goed eindresultaat.

Wat heb ik nodig?
§  Grote spons
§  Kleine spons
§  Emmer en/of tuinslang
§  Water
§  Autoshampoo
§  Glansspoelmiddel
Eventueel nog andere zaken zoals een kleine trap, vooral bij hoge auto’s belangrijk om het dak te wassen. Wat zachte doeken, washandschoenen, microvezeldoeken en een ontvettter om spetters, teer en olie weg te halen. Wat ook verstandig is, is om een velgenreinigingsmiddel te gebruiken. Het is zeker aan te raden als je lichtmetalenvelgen hebt om deze regelmatig goed schoon te maken want de remstof tast anders de lak van je velgen aan.

Voorbereiding
Zet de spullen om je auto te wassen klaar, zorg dat je 2 emmers water hebt, dit werkt een stuk prettiger of sluit een tuinslang aan. Bij gebruik van emmers water, 1 met alleen water en 1 met autoshampoo. Vul de emmers met schoon water en zorg dat je spons en zeem goed schoon is, let er op dat de spons en zeem niet op de grond worden gelegd want de kans is dan groot dat er zand in je spons en/of zeem komt, wat als gevolg heeft dat het de lak bekrast.

Goed spoelen
Spoel de auto overvloedig met schoon water af, dit kan met een paar emmers water of spuit de auto af met de tuinslang. Stof en zand spoel je weg, deze zouden krassen kunnen veroorzaken, hierdoor blijft ook je water en spons schoner.

Auto met spons inzepen
Je auto moet goed ingezeept worden met een spons en autoshampoo, het vuil zal losweken en zich hechten aan de zeep. Rustig inzepen met de spons, niet te veel druk uitoefenen want je wilt niet met het vuil de lak beschadigen. Zorg ervoor dat de spons regelmatig wordt uitgespoeld. Zo spoel je het vuil dat in de spons gaat zitten eruit. Zeep de auto niet in zijn geheel in een keer in maar doe dit in delen, laat het sop even inweken en spoel dit dan met schoon water af. De gehele auto nog een keer met schoon water naspoelen. Vul een emmer met water en voeg er een dopje glansspoelmiddel toe, spoel hiermee de hele auto af en je auto zal mooi en vlekloos opdrogen.

Auto droogmaken
Gebruik om je auto droog te maken bij voorkeur een lederen zeem, hiermee kun je je auto streeploos schoonmaken. Ook kan je een microvezeldoek gebruiken of gewoon een andere zachte doek. Dit is niet nodig als je een glansspoelmiddel hebt gebruikt want dan droogt de auto vlek- en streeploos op.

Wat als mijn autolak wel beschadigd raakt?
Met bovenstaande tips is het de bedoeling dat je autolak niet beschadigd raakt, gebeurt dit wel dan is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te behandelen. Om roestvorming te voorkomen kan je bij je autodealer terecht voor een lakstiftje.
Ook is het aan te raden om je auto zeker 1 keer per jaar in de was te zetten, dit zal de levensduur van je auto zeker verlengen. Het is ook belangrijk om je auto regelmatig te wassen. Hierdoor kan het vuil zich niet hechten aan de lak en wordt de kans op krassen tijdens wassen minder groot. 1 á 2 keer per 2 weken is al ruim voldoende.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten