vrijdag 10 juli 2015

Waar moet je op letten als je NIET met de auto op vakantie gaat?

De vakantietijd is begonnen. Gaat u echter niet op autovakantie, zijn er wel degelijk een aantal belangrijke zaken om deze periode rekening mee te houden!

1.       Beveiliging tegen diefstal
De vakantietijd is traditiegetrouw een populaire tijd voor diefstal en inbraak. Verlaten huizen en achtergelaten auto’s zijn een gewillig object en zeker bij een gecombineerde inbraak zijn dieven nadrukkelijk op zoek naar reservesleutels en autopapieren.
Laat autopapieren en uw reservesleutels dus achter bij familie of vrienden die niet met vakantie zijn.2.       Parkeren op de luchthaven
Wanneer u met het vliegtuig op vakantie gaat en zelf rijdt, blijft uw auto achter op de luchthaven. Afhankelijk van uw locatie kunnen de kosten behoorlijk oplopen.
Daarnaast worden deze parkeerruimtes bewaakt, maar zijn er regelmatig klachten van beschadigingen, net als dat u dat ook op andere parkeergelegenheden kan gebeuren.
-          Houd aanbiedingen in de gaten, er worden vaak goedkopere locaties óf acties aangeboden om het parkeren goedkoper te maken.
-          Let goed op waar u heeft geparkeerd. Zoek het liefst een plaats die niet te smal is, dat voorkomt problemen met in- en uitrijden, voor u én andere automobilisten.


3.       Ook in Nederland wordt het warm
Misschien bent u in Nederland met vakantie, al terug van vakantie of heeft u wat leuke dagjes weg gepland. Hoe dan ook, óók in Nederland kennen we (zeer) warme dagen. Hoewel het weer nu in Brabant een beetje tegenvalt, is het niet ondenkbaar dat u ergens de komende weken in de rij staat voor het strand.
Elk jaar weer vallen duizenden automobilisten stil doordat de auto niet berekend is op warme omstandigheden:
-          De motor raakt oververhit en u kunt niet verder rijden
-          Uw airco blijkt niet (goed) te werken of te stinken en dit maakt het rijden in warm weer aanmerkelijk minder prettig.


Zorg dus dat uw auto in goede conditie is, ook als u niet op autovakantie gaat!
4.       U vraagt een hoop van uw auto
Afhankelijk van hoeveel u rijdt.. we vragen een hele hoop van onze auto. Van file rijden, tot snelle, korte ritjes binnen de bebouwde kom. Van urenlange snelwegen tot in de volle zon geparkeerd staan.Geen opmerkingen:

Een reactie posten