donderdag 30 april 2015

Tips voor cabrio rijden !

Als de temperatuur stijgt naar rond de 14 graden Celcius zie je de cabrio's weer in veelvoud de weg op komen. De uit hun winterslaap ontwaakte automobielen zijn vaak een lust voor het oog. Een cabrio is er in verschillende soorten en maten. Wat maakt een cabrio zo leuk, wat zijn de voordelen en de nadelen. 

Door Jan-Willem van den Akker ( Media Presentaties )

Vrijheid
Het rijden in een 'open' auto geeft je het gevoel van vrijheid. De kap omlaag, de zon op het gezicht en de wind door de haren. Genieten van het landschap, mooie landelijke wegen en de heerlijke geur van de lente maken het rijden in een cabriolet tot een waar feest.
Minder ongevallen
Uit onderzoek van Maurice de Hond blijkt dat een cabriobezitter minder snel te maken heeft met schades. Maar liefst 31% van de eigenaren hebben aangegeven nog nooit schade te hebben gereden. Bij een normale personenauto ligt dat cijfer op 14%.
Softtop

De voordelen van een softtop zijn dat ze vaak sterker, geïsoleerder en weersbestendiger zijn dan men in eerste instantie denkt. Bovendien komt het echte cabriogevoel toch wel naar boven bij een cabrio met een stoffen kap. Nadelen hebben deze moderne kappen eigenlijk niet meer.

Hardtop
Een eerste generatie hardtop heeft als voordeel dat deze minder windgeruis laat horen dan de stoffen daken van toen. De nadelen zijn echter dat de bagageruimte een stuk kleiner is en dat voor veel mensen het ‘cabriogevoel’ minder sterk aanwezig is. Minder zicht door een verder doorlopende raamstijl behoort ook tot één van de nadelen.
Kosten
Een cabrio is niet duurder dan het rijden in een gewone auto. De enige kosten die additioneel zijn, zijn die van het impregneren. Dit zal eens in de twee jaar moeten gebeuren om de kap in optimale staat te houden. De kosten hiervan liggen rond de € 150. Hierdoor is een garage ook niet noodzakelijk, want de kap is dan goed beschermd.
Ben je benieuwd naar het cabrio aanbod van Garage van Uden? Klik dan hier voor de website

Geen opmerkingen:

Een reactie posten