woensdag 18 maart 2015

Tips voor het kopen van een tweedehands auto !


Posted by Jan Willem van denAkker on March 18,2015 @ 05:00 AM
·          
·         
·          
·          
Een nieuwe auto kopen is een dure aangelegenheid. Vandaar dat mensen vaak voor een tweedehands auto kiezen. Echter worden er nog steeds elke dag auto’s verkocht die niet aan de kwaliteit voldoen. Wij geven u een aantal cruciale tips om ervoor te zorgen dat u een goede tweedehands auto koopt.

 
Proefrit maken
Het is altijd verstandig een proefrit te maken, zowel bij een nieuwe auto als een occasion. Waarbij u het beste een aantal dingen kunt checken. Zoals de acceleratie, de ligging op de weg bij 50, 80 en 120 km, de vering, de remmen en bijvoorbeeld het bedieningsgemak.
Bij een occasion is het slim om een uitgebreide proefrit te maken. Stop tijdens de proefrit ergens, zodat u op uw gemak de auto kunt checken op kleine deukjes, missende elementen als een krik en dergelijke. Bij aankomst kunt u deze dan aanvoeren. Indien mogelijk kunt u bij Garage van Uden vragen of een monteur een blik kan werpen op de auto en u tips kan geven waar u op moet letten tijdens de proefrit.
Schade
Controleer de auto voor aankoop altijd op eventuele schade en vraag aan de verkoper of de auto schade heeft gehad.
Tips voor het controleren van schade: Als de naden aan weerszijden van de motorkap niet even breed zijn, ligt de motorkap scheef. Dit duidt er op dat de auto schade heeft gehad. Hetzelfde geldt voor de naden aan weerszijden van de achterklep. Als de achterklep aan beide zijden niet op gelijke hoogte sluit, duidt dit ook op schade.Lekkage
Een auto kan op verschillende plaatsen lekkage hebben. Voordat u tot aankoop over gaat kunt u aan de hand van de volgende tips achterhalen of de auto lekkage heeft:
• Als er op de radiateur (meestal groene) uitslag zit, betekent dit lekkage. Dergelijke lekkage kan leiden tot motorschade.
• Als de motor zelf vettig is, hangen er vaak oliedruppels onder of aan het motorblok. Dit betekent dat de motor olie lekt. Als de motor opvallend schoon is, kijk dan vooral na de proefrit nog een keer.
• Haal de mat uit de kofferbak en controleer het laagste punt van de auto op vochtigheid. Vocht duidt op waterlekkage. Hetzelfde kunt u doen bij de voetenruimte voorin.
• U kunt controleren of de uitlaat doorgeroest en lek is door de motor stationair te laten lopen. Vervolgens houdt u uw voet dicht tegen de uitlaat. Als u halverwege of voor een sissend geluid hoort, is de uitlaat lek. Na zo'n 2 minuten stationair draaien, geeft u flink gas. Als een dikke blauwe walm uit de uitlaat verschijnt, duidt dit op olieverbruik met kans op motorschade door een te laag oliepeil en een sneller slijtende katalysator.
4 opmerkingen:

 1. Een tweedehands auto verkopen doe je op tweedehandsauto.nl. De auto advertentie website voor particulieren en occasionbedrijven.
  gebruikte auto

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 2dehands auto


  Please visit it to know more information - https://www.tweedehandsauto.nl.

  BeantwoordenVerwijderen

 3. tweedehands autos

  click here for get more information about it - https://www.tweedehandsauto.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. autobedrijven

  click here for get more information about it - https://www.tweedehandsauto.nl/auto-s.html

  BeantwoordenVerwijderen